Maku

Tiristetyt broilerinmaksat ja appelsiinikastike

2 h 30 min
5
0

Tiristetyt broilerinmaksat ja appelsiinikastike

Miedon makuinen broilerinmaksa maistuu yleensä myös muita maksaruokia vierastaville. Appelsiinikastike on ihanan raikas lisä friteeratuille maksapaloille. Kokeile tätä, vaikka maksa epäilyttäisikin, lupaamme ettet pety!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gbroilerinmaksaa (paloja, pakaste)
  • 2 dlkorppujauhoja (2-3 dl, tai pankojauhoja)
  • 1 rklappelsiininkuoriraastetta (1:n appelsiinin kuori)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kplmunaa

Paistamiseen

  • 3 dlrypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Kastike

  • 1 dlappelsiinitäysmehua (vastapuristettua)
  • 1 dlvettä
  • 1/2 kplkanaliemikuutiota
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 dlruokakermaa
  • 2 tlmaissitärkkelystä (tai ohra-)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista tiristetyt broilerinmaksat ja appelsiinikastike näin:

Sulata broilerinmaksat huoneenlämmössä (noin 2 t) tai jääkaapissa. Leikkaa maksoista pois jänteet ja puolita isot maksat. Kuivaa maksat hyvin kahden talouspaperiarkin välissä.

Mittaa panko- tai korppujauhot syvälle lautaselle. Mausta ne appelsiininkuoriraasteella, suolalla ja pippurilla. Riko muna toiselle lautaselle.

Tee kastike ennen kuin paistat maksat. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Anna kastikkeen hautua pari minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Kasta maksat ensin munaan, sitten korppujauhoihin. Anna maksojen kuivahtaa hetki. Kypsennä pari maksaa kerrallaan öljyssä 1 minuutti/puoli. Nosta maksat valumaan talouspaperin päälle.

Tarjoa broilerinmaksat kuuman kastikkeen, appelsiinilohkojen ja keitetyn riisin kanssa.

Vinkki!

Kokeile lisäkkeenä kookosriisiä. Käytä basmatiriisin keittämiseen puolet kookosmaitoa ja puolet vettä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä