Kotivinkki

Tiramisutuutit

1 h
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
15 min
Tuttu jälkiruoka saa nyt uuden muodon! Tiramisutuutit ovat kahvipöydän piristys. Nämä herkut voi myös pakastaa.
0
0
Julkaistu: 7.10.2016


Ainekset (6 annosta)

Tuutit

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • ¼ tlvaniljasokeria
  • ripaus jauhettua kanelia
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 ½-2 dlvettä

Kahvisiirappi

  • 1 dlvahvaa kahvia
  • 1 dlsokeria

Täyte

  • 2kananmunankeltuaista
  • 2 rklsokeria
  • 200 gmascarponea
  • ½ dlespressoa
  • 2-3 gsavoiardikeksiä
  • 20 grouhittua tummaa suklaata
  • 1 dlmustikoita

Päälle

  • 1 tlmurukahvia
  • (siirappia)
Tulosta

1. Tee ensin tuuttitaikina: Sekoita kulhossa kuivat aineet. Yhdistä öljy ja vesi ja alusta taikinaan. Vaivaa kimmoisaksi, lisää tarvittaessa vettä. Kauli jauhotetulla pöydällä levyksi.

2. Keitä kattilassa kahvisiirapin aineksia 5–8 minuuttia keskilämmöllä ilman kantta, kunnes kahvi paksuuntuu. Jätä jäähtymään.

3. Käytä tuuttien muotteina valmiita kaupan jäätelövohveleita, jotka päällystät foliolla. Voit myös tehdä muotit kokonaan foliosta, mutta se vaatii hieman näpertämistä: leikkaa foliosta noin 12 x 12 cm:n pala, rullaa se tuutin muotoon ja täytä foliolla. Leikkaa taikinasta neliöitä, joiden mitan saat muotin korkeudesta. Kiepauta taikina muotin päälle. Nosta tuutit leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Irrota tuutit varovasti foliosta lämpiminä.

4. Tee täyte. Erottele kananmunankeltuaiset kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa sekaisin. Kaada sekaan espresso, murskatut keksit ja rouhittu suklaa sekä mustikat.

5. Kaada tuuttien pohjalle kahvisiirappia ja jaa vaahto tuutteihin. Tupsuttele pintaan murukahvia ja mausta halutessasi siirapilla.

Vink vink! Voit myös pakastaa tuutit. Pakasta ne ensin koviksi ilman kelmua tai paperia. Kun tuutit ovat kovettuneet, kiepauta ne leivinpaperiin. Jos aika on kortilla, käytä valmista pizzataikinaa.

Kommentoi »