0(0)
Tiramisu-pavlova yhdistää kaksi suosikkia tyrmäävän herkullisesti – nappaa Annin uunissa -ohje!
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h
Italiasta inspiroituneessa pavlovassa maistuvat kaikki tutun tiramisun maut: kahvilla kostutetut keksit, mascarpone ja kaakao. La dolce vita!
4.10.2023
 |
Unelmien Talo&Koti
Reseptin ainekset
12 annosta
Marenkipohjat
6 valkuaista
3 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl maissitärkkelystä
2 tl pikakahvijauhetta
2 tlkaakaojauhetta
Täyte
500 g mascarponea
4 dl vispikermaa
1 rkltomusokeria
12 kplsavoiardi-keksejä (myös pari koristeluun)
1 dl kahvia
100 g tummaa suklaata pienenä rouheena

Tiramisu-pavlova – ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 130 asteeseen (mielellään kiertoilmatoiminnolla) ja levitä kolmelle pellille leivinpaperi. Voit piirtää jokaiselle paperille kakkuvuokaa apuna käyttäen halkaisijaltaan 18 cm ympyrän.
  2. Vatkaa valkuaiset isossa metallikulhossa kuohkeaksi ja aloita lisäämään sokeria vähitellen.
  3. Vatkaa marenkivaahtoa, kunnes se on kiiltävää ja muodostaa huippuja. Lisää etikka ja maissitärkkelys ja jatka vatkaamista.
  4. Voit tarkistaa, että sokeri on täysin sulanut, ottamalla marenkimassaa sormien väliin. Jos kiteitä ei tunnu, on massa valmis.
  5. Sekoita kaakao ja pikakahvijauhe keskenään ja lisää seoksesta 2⁄3 marenkivaahtoon käännellen.
  6. Jaa marenki kolmelle pellille ja tasoittele ympyrän muotoisiksi pohjiksi palettiveitsellä tai nuolijalla. Siivilöi päälle loput kaakao-kahviseoksesta.
  7. Paista marenkipohjia uunissa noin 60 minuuttia. Avaa luukku ja jätä jälkilämmölle vielä 2 tunniksi.
  8. Anna marenkipohjien jäähtyä kunnolla. Voit valmistaa marenkipohjat hyvissä ajoin etukäteen.
  9. Tee seuraavaksi täyte. Notkista mascarpone ja vatkaa toisessa kulhossa kerma löysäksi vaahdoksi.
  10. Yhdistä kerma ja mascarpone, lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi.
  11. Kasta keksit kahviin kevyesti ja jätä sivuun. Keksien tulee olla pehmeitä mutta ei niin, että ne hajoavat.
  12. Raasta suklaa rouheeksi.
  13. Kokoa sitten kakku. Aseta marenkipohja tarjoilulautaselle ja nosta sen päälle puolet (6 kpl) kostutetuista kekseistä. Levitä keksien päälle 1⁄3 mascarponetäytteestä ja ripottele päälle suklaarouhetta. Toista seuraavaan kerrokseen.
  14. Levitä päällimmäisen marenkipohjan päälle loput mascarponesta ja koristele suklaarouheella ja parilla keksillä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.