Tiramisu-jäätelökakku

12 h 55 min
4
0

Tiramisu-jäätelökakku

GL
0
4
Ei ole tiramisun voittanutta! Italialaishenkinen jäätelökakku koristellaan appelsiininkuorisuikaleilla.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 2 dlhienoa kidesokeria (Siro)
  • 3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 1 dlhasselpähkinäjauhoja (hienojakoista, esim. Risenta tai Meira)
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa

Mascarponemousse

  • 5 kplmunaa (huoneenlämpöisiä)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 500 gmascarponejuustoa
  • 1 dlespressoa tai vahvaa kahvia
  • 2 rklkahvi- tai mantelilikööriä

Koristelu

  • 1 rkltummaa kaakaojauhetta
  • 1 tlappelsiininkuorisuikaleita

Tee näin

12 h 55 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN12 h 10 min

Vatkaa pohjan sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita lastalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille, uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä

Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kaksi palaa siten, että ne sopivat suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus 2 l).

Vuoraa vuoka kelmulla. Käännä kelmun reunat vuoan reunojen yli. Nosta vuoan pohjalle toinen kakkulevyn pala.

Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keltuais-sokerivaahtoon mascarpone sekä jäähtynyt kahvi ja alkoholi. Kääntele täytteeseen valkuaisvaahto varovasti nostellen.

Kaada täyte vuokaan. Nosta toinen kakkupohjan pala täytteen päälle. Käännä muovikelmu kakun päälle. Nosta pakastimeen vuorokaudeksi tai yön yli.

Ota kakku jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoamista. Kumoa kakku ylösalaisin tarjoiluvadille.

Viimeistele pinta kaakaojauheella ja appelsiininkuorisuikaleilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä