Maku

Tiramisu-jäätelökakku

12 h 55 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
12 h 10 min
Ei ole tiramisun voittanutta! Italialaishenkinen jäätelökakku koristellaan appelsiininkuorisuikaleilla.
GL
KA
4
0
Julkaistu 11.7.2017


Reseptin ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 2 dlhienoa kidesokeria (Siro)
  • 3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 1 dlhasselpähkinäjauhoja (hienojakoista, esim. Risenta tai Meira)
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa

Mascarponemousse

  • 5 kplmunaa (huoneenlämpöisiä)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 500 gmascarponejuustoa
  • 1 dlespressoa tai vahvaa kahvia
  • 2 rklkahvi- tai mantelilikööriä

Koristelu

  • 1 rkltummaa kaakaojauhetta
  • 1 tlappelsiininkuorisuikaleita
Tulosta

Tiramisu-jäätelökakku – ohje:

  1. Vatkaa pohjan sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita lastalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille, uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä
  2. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kaksi palaa siten, että ne sopivat suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus 2 l).
  3. Vuoraa vuoka kelmulla. Käännä kelmun reunat vuoan reunojen yli. Nosta vuoan pohjalle toinen kakkulevyn pala.
  4. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keltuais-sokerivaahtoon mascarpone sekä jäähtynyt kahvi ja alkoholi. Kääntele täytteeseen valkuaisvaahto varovasti nostellen.
  5. Kaada täyte vuokaan. Nosta toinen kakkupohjan pala täytteen päälle. Käännä muovikelmu kakun päälle. Nosta pakastimeen vuorokaudeksi tai yön yli.
  6. Ota kakku jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoamista. Kumoa kakku ylösalaisin tarjoiluvadille.
  7. Viimeistele tiramisu-jäätelökakun pinta kaakaojauheella ja appelsiininkuorisuikaleilla.
Kommentoi »