Tiramisu-jäätelökakku
12 h 55 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
12 h 10 minEi ole tiramisun voittanutta! Italialaishenkinen jäätelökakku koristellaan appelsiininkuorisuikaleilla.
GL
KA
4
Kuvat
Julkaistu 11.7.2017

Tiramisu-jäätelökakku
Reseptin ainekset (8 annosta)
Pohja
- 2 dlhienoa kidesokeria (Siro)
- 3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
- 1 dlhasselpähkinäjauhoja (hienojakoista, esim. Risenta tai Meira)
- 1 dlperunajauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1/4 tlsuolaa
Mascarponemousse
- 5 kplmunaa (huoneenlämpöisiä)
- 1 1/2 dlsokeria
- 500 gmascarponejuustoa
- 1 dlespressoa tai vahvaa kahvia
- 2 rklkahvi- tai mantelilikööriä
Koristelu
- 1 rkltummaa kaakaojauhetta
- 1 tlappelsiininkuorisuikaleita
Tiramisu-jäätelökakku – ohje:
- Vatkaa pohjan sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita lastalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille, uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä
- Leikkaa jäähtyneestä pohjasta kaksi palaa siten, että ne sopivat suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus 2 l).
- Vuoraa vuoka kelmulla. Käännä kelmun reunat vuoan reunojen yli. Nosta vuoan pohjalle toinen kakkulevyn pala.
- Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keltuais-sokerivaahtoon mascarpone sekä jäähtynyt kahvi ja alkoholi. Kääntele täytteeseen valkuaisvaahto varovasti nostellen.
- Kaada täyte vuokaan. Nosta toinen kakkupohjan pala täytteen päälle. Käännä muovikelmu kakun päälle. Nosta pakastimeen vuorokaudeksi tai yön yli.
- Ota kakku jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoamista. Kumoa kakku ylösalaisin tarjoiluvadille.
- Viimeistele tiramisu-jäätelökakun pinta kaakaojauheella ja appelsiininkuorisuikaleilla.