Timjamikermaperunat

1 h 20 min
3
0

Timjamikermaperunat

Pehmeät kermaiset tuoreella timjamilla ja runsaalla valkosipulilla maustetut kermaperunat sopivat liharuokien kaveriksi. Paista loput perunat seuraavana päivänä herkullisiksi pannuperunoiksi.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2,5 lviipaloitua perunaa
  • 6 dlkermaa
  • 3 rkltuoretta timjamia
  • 9 kplvalkosipulin kynsiä (puristettuna)
  • 3 tlsuolaa
  • 100 gparmesaania raastettuna
  • 50 gedamjuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Kuoritaan ja viipaloidaan perunat, laitetaan perunat isoon kulhoon. Sekoitetaan pienessä kulhossa kerma, valkosipulit, timjami sekä suola. Raastetaan juustot ja ripotellaan ne perunoiden päälle, kaadetaan lopuksi kermaseos perunoiden päälle. Paistetaan 200 asteessa alatasolla tunti ja sen jälkeen pienennetään lämpötila 80 asteeseen ja annetaan laatikon vielä muhia jälkilämmössä puolisen tuntia. Tarkasta välillä pehmeys, etteivät perunat kuivu liikaa. 

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä