Maku

Timjamikeitto

1 h
0
0

Timjamikeitto

GL
KA
MA
MU
0
0
Teksti Maarit Cederbeg
Kuvat Nina Kellokoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gyrttitomaattimurskaa
  • 10 dlkasvislientä
  • 1 dltuoretta timjamia
  • 1 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 1 tlmerisuolaa
  • 1 kplkukkakaalia
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 1 kplmunakoisoa
  • 1 kplpurjoa
  • 2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Kuumenna kattilassa tomaattimurska ja kasvisliemi. Lisää runsas timjaminippu, mausteseos ja suola.

Pilko kasvikset mahdollisimman pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Anna keiton hiljalleen kiehua noin 45 minuuttia. Kukkakaalin kuuluu soseutua, jolloin se myös suurustaa keiton.

•Voit tarjota keiton kasviskeittona tai tehdä tukevamman liha- tai soijakeiton. Paahda kuivalla, kuumalla pannulla jauhelihaa ja lisää valmiiseen keittoon. Tukevampaan kasviskeittoon taas sopii soijarouhe, jota liotetaan vedessä valmistajan suositusten mukaan ennen ruokaan lisäämistä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä