Maku

Tillipesto ja vuohenjuustoranskankerma

15 min
5
2

Tillipesto ja vuohenjuustoranskankerma

Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gspagettia
  • 2 dlhienonnettua tuoretta tilliä
  • 60 gparmesaania raastettuna
  • 1½ dloliiviöljyä
  • 30 gmanteleita (paahdettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 tlsitruunankuoriraastetta
  • ½ tlkarkeaa merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Vuohenjuustoranskankerma

  • 125 gpehmeää vuohenjuustoa
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Sekoita pehmeä vuohenjuusto ja ranskankerma keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.

Paahda manteleita kuivalla pannulla pari minuuttia, varo polttamasta.

Mittaa korkea reunaiseen kulhoon oliiviöljy. Lisää joukkoon paahdetut mantelit, raastettu parmesaani ja sitruunan kuori, yksi tuuhea tillipuntti, kuoritut ja viipaloidut valkosipulit sekä hyppysellinen karkeaa merisuolaa. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

Keitä pasta al denteksi paketin ohjeen mukaan runsaasti suolatussa vedessä ja yhdistä tillipeston kanssa. Laita annoksen pinnalle ruokalusikallinen vuohenjuustoranskankermaa sekä muutama rouhaus mustapippuria.

Vinkki!

Tillipesto sopii mainiosti myös paistetun kalan ja perunoiden lisukkeeksi.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä