Tillilohi ja roseepippuridippi

2 h 55 min
3
0

Tillilohi ja roseepippuridippi

MU
GL
0
3
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 500 glohta
  • 3 rklmerisuolaa
  • 2 tlsokeria
  • 3 dlruokaöljyä
  • 1 dlsitruunamehua
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 6 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 2 rklroseepippuria

Roseepippuridippi

  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplkesäsipulia (varsineen)
  • 200 gruoanvalmistusjogurttia
  • 1 rklroseepippuria
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

2 h 55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Hiero lohen pintaan suola sekä sokeri. Anna maustua viileässä vähintään 2 tuntia. Pyyhi ylimääräinen suola pois.

Lämmitä öljy kattilassa haaleaksi ja lisää sitruunamehu ja -kuori, tilli sekä roseepippurit. Nosta lohi uunivuokaan ja kaada öljyseos kalan päälle. Kypsennä lohta miedolla lämmöllä, 50-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä tillilohi, poista nahka ja leikkaa suupaloiksi.

Roseepippuridippi: hienonna sipulit ja lisää ne jogurtin joukkoon. Mausta roseepippurilla ja suolalla. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä