Maku

Tilliliha – vihattu ja rakastettu perinneruoka

1 h 30 min
4.25
1

Toiset rakastavat tillilihaa, kun taas toiset eivät voi sietää tätä perinneherkkua. Tilliliha kannattaa kuitenkin ottaa ennakkoluulottomasti testiin – saatat yllättyä positiivisesti!
Tulosta
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?

Ainekset (5 annosta)

  • 1 kgvasikanpaistia
  • 3 kplporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • 7 dlkanalientä
  • 2 dlvalkoviiniä
  • 3 dlkuohukermaa
  • 1 tlvalkopippuria
  • 3 rklsinappia
  • 2 dlhienonnettua tuoretta tilliä
  • 3 kplkananmunan keltuainen
  • 2 rklvoita

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Tee tilliliha näin:

Leikkaa vasikanpaisti tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi. Ruskista lihat padan pohjalla tilkassa öljyä. Lisää sekaan 2 ruokalusikallista voita, pieneksi pilkotut paprikat ja sekä sipulit.

Laske hieman lämpöä. Paista kunnes porkkanat ja sipulit pehmenevät. Lisää sitten sekaan kanaliemi, viini ja valkopippurit.

Keitä kunnes nestettä on jäljellä noin 5 desiä. Lisää kuohukerma, sinappi ja tilli. Anna padan porista kannen alla miedolla lämmöllä noin tunnin ajan.

Nosta pata liedeltä, tarkista suola. Lisää sekaan keltuaiset ja sekoita kunnolla niin, että keltuaiset suurustavat liemen.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja perunarieskan kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.25