0(0)
Tilliliha broilerista – kahden kouluruokaklassikon risteytys kruunataan piparjuuri-herukkahillolla
Munaton
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Kanaviillokin ja tillilihan risteytys rikkoo ruokaperinteitä herkullisesti, ja lisukkeeksi sopiva happamanmakea piparjuuri-herukkahillo tuo annoksiin mukavasti potkua.
Julkaistu 30.8.2022
Maku
Reseptin ainekset
4–6 annosta
2 pkt (à 450 g)broilerin paistileikkeitä
1 lvettä
200 gjuuriselleriä
200 gpalsternakkaa
2porkkanaa
1sitruuna
4 oksaakruunutilliä
2laakerinlehteä
¼ tlmaustepippuria
Kastike
3 rklvoita
4 rklvehnäjauhoja
4 dlsiivilöityä keitinlientä
½ rkutilliä
2 rklsitruunanmehua
1 rklhunajaa
½–1 tlsuolaa
½ tlcurrya
1 rklkylmää voita
Lisäksi
1 dlpiparjuuri-herukkahilloketta
tilliä tai kruunutilliä koristeluun
Piparjuuri-herukkahilloke
1 l (noin 700 g)mustaherukoita
10–20 g (2–4 rkl raastettuna)piparjuurta
1 dlvettä
2 dlmarmeladisokeria
1 dlpunaviinietikkaa
½ tlsuolaa

Tilliliha broilerista – ohje:

  1. Valmista piparjuuri-herukkahilloke erillisen ohjeen mukaan.
  2. Laita leikkeet kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta.
  3. Kuori juurekset ja leikkaa ne reiluiksi, noin 3 cm:n paloiksi. Lohko sitruuna.
  4. Lisää kattilaan juurekset, sitruuna, tilli ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Ota leikkeet kattilasta, siivilöi juurekset ja ota liemi talteen. Laita leikkeet ja juurekset astiaan, peitä foliolla ja laita sivuun odottamaan.
  5. Sulata voi korkeareunaisella pannulla ja sekoita siihen jauhot. Anna seoksen kypsyä muutama minuutti, älä ruskista. Lisää keitinliemi muutamassa erässä kierrevatkaimella sekoittaen. Kiehauta ja hauduta kastiketta 10 minuuttia, välillä sekoittaen.
  6. Hienonna tilli ja lisää se, sitruunanmehu, hunaja ja mausteet kastikkeeseen. Sekoita kylmä voi kuutioina joukkoon.
  7. Tarjoa tillibroileri annoksina: paloittele lihat ja laita ne juuresten kanssa lautasille, lisää päälle kastiketta ja piparjuuri-herukkahilloketta. Koristele kruunutillillä tai tillillä.

Piparjuuri-herukkahilloke – ohje:

  1. Huuhtele ja riivi herukat. Kuori ja raasta piparjuuri.
  2. Laita herukat kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes marjat pehmenevät. Soseuta tai paseeraa soseeksi.
  3. Kaada sose takaisin kattilaan ja lisää piparjuuri, sokeri ja etikka. Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri sulaa ja hilloke paksunee. Mausta suolalla.
  4. Lusikoi hilloke kuumana puhtaisiin tölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kylmässä. Hilloke säilyy noin puoli vuotta.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.