Maku

Tikkusiika

1 h
5
0

Tikkusiika

GL
MA
MU
0
5
Tikkusiika on ilta- tai hiukopala vailla vertaa! Pienet hiillostetut tikkusiiat julistavat yksinkertaisen herkkuruoan riemusanomaa. 
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1500 gsiikaa (6 kpl pientä siikaa, noin 250 g / kpl)
  • 1 tlsuolaa

Lisäksi

  • 6 pitkää tikkua

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN20 min

Suomusta ja suolista siiat. Leikkaa päät pois. Viillä kalojen molempiin kylkiin muutamia vinoja viiltoja. Hiero kalojen pintaan ja sisälle suolaa. Anna suolautua noin 20 minuuttia.

Työnnä jokaiseen siikaan tikku pääpuolesta siten, että se kulkee mahdollisimman lähellä selkäruotoa.

Kypsennä kaloja nuotion tai saunanpesän loimussa ahkerasti käännellen. Kalat ovat kypsiä, kun selkäruoto irtoaa kevyesti vetäen.

Siiat maistuvat iltapalana heti nuotion äärellä. Jos tarjoat ne pöydässä, älä irrota tikkua. Se rikkoo kalan herkästi, kun vedät tikun pois. Voit kuitenkin katkaista tikun ennen tarjolle tuontia.

Vinkki!

* Kalat voi voidella chilillä, suolalla, pippurilla ja valkosipulilla maustetulla öljyllä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä