Kotivinkki

Tikkupulla on retkiklassikko syystä! Iki-ihana nuotioherkku maistuu erityisen makealta marjahilloon tai nutellaan dipattuna

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Onko mitään ihanampaa kuin tikkupullakahvit kannon nokassa? Kieputa taikina kuoritun koivu- tai haapatikun ympärille, paista hiilloksella ja nauti! Lämpimät tikkupullat maistuvat yhtä lailla sellaisenaan kuin hillon tai hasselpähkinä-kaakaolevitteen kera.
MU
KA
3.7
0
Julkaistu: 17.6.2022


Reseptin ainekset (6 kpl)

  • 3–3 ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ dlsokeria
  • 1 tlkuivahiivaa tai leivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlkardemummaa
  • 1 ½ dlkevytmaitoa
  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • marjahilloa
  • hasselpähkinä-kaakaolevitettä
Tulosta

Tikkupulla – ohje:

  1. Mittaa 3 desiä vehnäjauhoja, sokeri, kuivahiiva, suola ja kardemumma kulhoon. Lisää maito ja öljy, sekoita taikina kimmoisaksi. Lisää jauhoja sen verran, että taikina ei tartu käsiin.
  2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puoli tuntia. Jos käytät leivin­jauhetta, kohotusta ei tarvita.
  3. Muotoile taikinasta pitkulaisia tankoja ja kiepauta tikun ympärille. Nipistä päät kiinni, jotta taikina ei liiku paistettaessa.
  4. Paista tikkupullia välillä käännellen nuotion hiilloksessa noin 10 minuuttia. Pulla on kypsä, kun se irtoaa tikusta helposti.
  5. Nauti tikkupulla lämpimänä sellaisenaan, marjahillon tai hasselpähkinä-kaakaolevitteen kanssa.

Vinkit!

  • Mittaa jo kotona pulla­taikinan kuivat ­aineet pieneen muovipussiin ja maito tiiviiseen pulloon. Retkellä kaada maito ­pussiin kuivien aineiden sekaan, sulje pussi ja painele seos tasaiseksi taikinaksi käsiä likaamatta.
  • Valitse tikkupullan tikuksi mieluiten sormenpaksuinen, tukeva koivu- tai haapatikku. Esimer­kiksi pihlajasta saattaa tarttua kitkerää makua pullaan. Kuori taikinan alle menevä osa tikusta kuorettomaksi. Jos käytät kuivia tikkuja, liota niitä kylmässä vedessä ennen pullinen paistamista, etteivät ne syty palamaan.
Kommentoi »