Tikkupulla on retkiklassikko syystä! Iki-ihana nuotioherkku maistuu erityisen makealta marjahilloon tai nutellaan dipattuna
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minOnko mitään ihanampaa kuin tikkupullakahvit kannon nokassa? Kieputa taikina kuoritun koivu- tai haapatikun ympärille, paista hiilloksella ja nauti! Lämpimät tikkupullat maistuvat yhtä lailla sellaisenaan kuin hillon tai hasselpähkinä-kaakaolevitteen kera.
MU
KA
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.6.2022

Tikkupulla on retkiklassikko syystä! Iki-ihana nuotioherkku maistuu erityisen makealta marjahilloon tai nutellaan dipattuna
Reseptin ainekset (6 kpl)
- 3–3 ½ dlvehnäjauhoja
- ½ dlsokeria
- 1 tlkuivahiivaa tai leivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
- ½ tlkardemummaa
- 1 ½ dlkevytmaitoa
- 1 rklrypsiöljyä
Lisäksi
- marjahilloa
- hasselpähkinä-kaakaolevitettä
Tikkupulla – ohje:
- Mittaa 3 desiä vehnäjauhoja, sokeri, kuivahiiva, suola ja kardemumma kulhoon. Lisää maito ja öljy, sekoita taikina kimmoisaksi. Lisää jauhoja sen verran, että taikina ei tartu käsiin.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puoli tuntia. Jos käytät leivinjauhetta, kohotusta ei tarvita.
- Muotoile taikinasta pitkulaisia tankoja ja kiepauta tikun ympärille. Nipistä päät kiinni, jotta taikina ei liiku paistettaessa.
- Paista tikkupullia välillä käännellen nuotion hiilloksessa noin 10 minuuttia. Pulla on kypsä, kun se irtoaa tikusta helposti.
- Nauti tikkupulla lämpimänä sellaisenaan, marjahillon tai hasselpähkinä-kaakaolevitteen kanssa.
Vinkit!
- Mittaa jo kotona pullataikinan kuivat aineet pieneen muovipussiin ja maito tiiviiseen pulloon. Retkellä kaada maito pussiin kuivien aineiden sekaan, sulje pussi ja painele seos tasaiseksi taikinaksi käsiä likaamatta.
- Valitse tikkupullan tikuksi mieluiten sormenpaksuinen, tukeva koivu- tai haapatikku. Esimerkiksi pihlajasta saattaa tarttua kitkerää makua pullaan. Kuori taikinan alle menevä osa tikusta kuorettomaksi. Jos käytät kuivia tikkuja, liota niitä kylmässä vedessä ennen pullinen paistamista, etteivät ne syty palamaan.

Grillattu pulla – kieputa uusi tikkupullahitti raparperin ympärille
Maku

Vegaaninen tikkupulla on täydellinen retkiherkku
Kotivinkki

Makeat lämppärit – herkkusuun lämpimissä voileivissä maistuvat keksitahna, marjat ja suklaa
Maku

Raparperi ja kookos ne yhteen soppii! Unelmanpehmeät kesäpuustit maistuvat myös vegaaneille
Kotivinkki

Pullat kierteellä! Pehmeät pistaasipullat katoavat parempiin suihin alta aikayksikön
Maku

Raparperi-kukkapulla – alkukesän kahvipöydän kaunein keskipiste
Maku

Grillattu ananas
Maku

Valmista jälkkäri samoilla tulilla! Grillatut hedelmät ja kuohkea keksitahnavaahto kruunaavat kesäaterian
Kotivinkki