Maku

Tikka Masala. Tunteella ja ajan kanssa

4
1

Tikka Masala. Tunteella ja ajan kanssa

Dippaile Masalaan Naan-leipää ja saat palkkion kovasta duunista ja odottamisesta. Ruoka on jokaisen siihen käytetyn sekunnin arvoinen.
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

marinadi 2kg:lle kanaa

  • 1 dlpaahdettua sipulia
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 30 gtuoretta inkivääriä
  • 1 rklgaram masalaa
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 3,9 %)
  • 1 dlpaseerattua tomaattia
  • 1 tlsuolaa
  • 4 rkloliiviöljyä

Tikka Masala

  • 1 rklchilijauhetta
  • 1 dlpaahdettua sipulia
  • 20 gtuoretta inkivääriä
  • 6 kplvalkosipulinkynsiä
  • 2 dlpaseerattua tomaattia
  • 3 rkltomaattipyreetä
  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 3,9 %)
  • 1 dltuoretta korianteria
  • 1 dlcashewpähkinöitä
  • 1 dloliiviöljyä
  • 30 gvoita

Lisäksi

  • koristeeksi seesaminsiemeniä ja lisukkeeksi Naan-leipää

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Marinadi

lado pannulle reilusti öljyä ja fresaa chilejä sekä garam masalaa. Lisääs sitten valkosipuli, inkivääri ja paahdettu sipuli,jatka freesaamista hetki. Kun seos muistuttaa lähinnä viemäristä löytynyttä mustaa nukkaa ei kannatta huolestua. Lisää sekaan paseerattua tomaattia ja jogurttia ja sekoita. väri alkaakin olla jo kaunista katsottavaa. Kaada koko seos blenderiin,lisää suola ja soseuta. Onnistuu myös sauvasekoittimella. Tuoksuttele ja ihastu!

Ota koivet paketista, huuhtele ja kuivaa. Viillota kuivet kunnolla, laita astiaan ja kaada marinadi päälle. Marinoi kylmässä 36 tuntia ja tee sillä aikaa mieluiten jotain. Muuten odottavan aika on pitkä.

36 tunnin rankan odottelun jälkeen on taas aika käydä hommiin. Lyö uuni täysille (250-300 astetta) Ota kanat kylmästä ja pyyhi marinadia pois. Leikkaa pienemmäksi, vaikka 3 osaan. Laita kanat pellille ja paahda uunissa n.6min.

Tikka Masala

laita pata lämpiään ja pohjalle öljyä. freesaa garam masalaa ja chilijauhetta. Lisää paahdettu sipuli, valkosipuli ja inkivääri, pyre ja jatka freesaamista. Lisää sitten jogurtti, paseerattu tomaatti ja korianteri ja anna kiehahtaa. Kaada blenderiin ja soseuta. Kaada jäätävän hyvän tuoksuinen setti takas pataan ja lisää sekaan kanat. Anna hautua miedolla lämmöllä n.1½tuntia.

Paahda Cashewpähkinät kuivalla pannulla ja kippaa ne blenderiin. Lisää sekaan öljyä ja soseuta.

Kun pata on hieman yli tunnin porissut, niin voit halutessasi nostaa kanat padasta ja repiä lihat luista. Nosta takas pataan ja maista. Jos on liian ärjyä, niin lantraa jogurtilla. Kaada sekaan pähkinäöljy ja kuutioitu voi. Anna voin sulaa kunnolla ja sekoita samalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Dippaile Masalaan Naan-leipää ja saat palkkion kovasta duunista ja odottamisesta. Ruoka on jokaisen siihen käytetyn sekunnin arvoinen.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä