Maku

Tiikeripullat

1 h 35 min
3.8
2

Tiikeripullat

MU
2
3.8
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 25 ghiivaa
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Voiteluun

  • 25 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola.

Alusta 6 dl jauhoja taikinaan ja jaa taikina kahtia.

Lisää toiseen taikinaan kaakao ja vaivaa, kunnes taikina on tasaisen ruskeaa. Lisää puolet pehmeästä rasvasta ja jatka vaivaamista, kunnes rasva on sekoittunut taikinaan.

Lisää toiseen osaan taikinasta 1/2–1 dl jauhoja ja loput rasvasta. Alusta tasaiseksi. Kohota taikinoita 30–40 minuuttia.

Kauli vaalea taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kauli tumma taikina samankokoiseksi levyksi ja nosta vaalean taikinalevyn päälle.

Leikkaa taikinasta 2–3 cm levyisiä suikaleita. Kierrä taikinasuikaleet kierteelle ja kiepsauta solmuksi. Kohota pullia 20 minuuttia.

Voitele tiikeripullat voisulalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

•Käyttäessäsi laktoositonta maitojuomaa ja laktoositonta margariinia pullien leivonnassa, saat laktoosittomia pullia.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä