Maku

Tiikerimuffinit

40 min
3
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Tuomas Kolehmainen

Ainekset (18 kpl)

Vaalea taikina

  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/6 tlsuolaa
  • 1/2 dlappelsiinimarmeladia
  • 1 dlvoita (sulatettuna)

Tumma taikina

  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/6 tlsuolaa
  • 1 dlvoita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Tee taikinat eri kulhoissa.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi rasvasula ja vaaleaan taikinaan marmeladi.

Levitä paperiset muffinivuoat uunipellille tai muffinipellin koloihin. Lusikoi vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa vuokiin. Jätä vuokiin vähän kohoamisvaraa.

Paista muffineja 200 asteessa 15–20 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3