4(57)
Tiikerikakku-juustokakku – kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä
5 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 45 min
Tiikerikakku-juustokakku on ulkoapäin kuin perinteinen tiikerikakku, mutta leikatessa sen sisältä paljastuu mehevä juustokakkutäyte. Juustokakun ja kuivakakun yhdistelmä on vastustamaton.
29.7.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
16 annosta
Vuoan voitelu
1/2 rklrypsiöljyä
Pohja
300 gdigestivekeksejä
1 dlvehnäjauhoja
125 gvoita
Täyte
600 gvaniljatuorejuustoa
150 granskankermaa
3munaa
1 dlsokeria
1/2 dlmaissitärkkelystä
2 rklkaakaojauhetta
Koristelu
2 rklkaakaojauhetta

Tiikerikakku-juustokakku leivotaan näin:

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sulatettu voi.
  2. Painele seos öljytyn rengasvuoan (vetoisuus noin 2 l) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  3. Sekoita täytteen ainekset keskenään lukuun ottamatta kaakaojauhetta. Ota täytteestä 3 dl erikseen, ja lisää sen joukkoon kaakaojauhe.
  4. Kaada vaaleampi seos vuokaan ja päälle kaakaolla maustettu juustokakkumassa.
  5. Paista tiikerikakku-juustokakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä peitettynä. Nosta kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  6. Kumoa kakku tarjoiluastiaan. Leikkaa paperiin muutama raita, paita paperin kakun pintaan ja sihtaa sen läpi kaakaojauheella kakulle raidat.
5 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo