Tiikerikakku-juustokakku – kaksi rakastettua klassikkoa yhdessä
5 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 45 min
Tiikerikakku-juustokakku on ulkoapäin kuin perinteinen tiikerikakku, mutta leikatessa sen sisältä paljastuu
mehevä juustokakkutäyte. Juustokakun ja kuivakakun yhdistelmä on vastustamaton.
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sulatettu voi.
Painele seos öljytyn rengasvuoan (vetoisuus noin 2 l) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Sekoita täytteen ainekset keskenään lukuun ottamatta kaakaojauhetta. Ota täytteestä 3 dl erikseen, ja lisää sen joukkoon kaakaojauhe.
Kaada vaaleampi seos vuokaan ja päälle kaakaolla maustettu juustokakkumassa.
Paista tiikerikakku-juustokakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä peitettynä. Nosta kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluastiaan. Leikkaa paperiin muutama raita, paita paperin kakun pintaan ja sihtaa sen läpi kaakaojauheella kakulle raidat.