Ruoka
Maku

Thaimaustetut lampaankyljykset – varma valinta kesän grillijuhliin

3 h 50 min
0
0

Thaimaustetut lampaankyljykset – varma valinta kesän grillijuhliin

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos
Lampaankyljykset maustetaan hartaasti kookospohjaisessa thaimarinadissa. Grillatut lihatikkarit kypsyvät nopeasti, joten lisukkeet kannattaa tehdä valmiiksi ennen lihojen grillausta.

Ainekset (4 annosta)

  • 800 glampaankyljyksiä

Marinadi

  • 1 rklseesamiöljyä
  • 1kesäsipuli varsineen
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlsinapinsiemeniä
  • 1 tlkaffirlimetinlehtiä (hienonnettuna)
  • 1 tlkurkumaa
  • 1 tlvihreää currytahnaa (esim. Spice Up)
  • 1 prk (200 ml)kookoskermaa
  • 1/2 dlkalakastiketta
  • 1 rklsokeria
  • 1chilipalko
  • 1 rkukorianteria (tuoretta)

Tee näin

3 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN3 h

Puhdista lampaankyljykset.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja anna kuullottua sekoitellen.

Lisää kuivat mausteet ja currytahna. Sekoita.

Lisää kookoskerma, kalakastike, sokeri ja viipaloitu chili. Kiehauta sekoitellen ja anna jäähtyä.

Lisää jäähtyneeseen marinadiin hienonnettu korianteri. Upota joukkoon lampaankyljykset ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.

Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen grillausta. Pyyhi pinnoilta enin marinadi pois.

Grillaa kuumassa kaasugrillissä tai hiiligrillin hehkuvalla hiilloksella 2–3 minuuttia molemmin puolin. Kääri lopuksi kaksinkertaiseen folioon ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoamista.

Nopea grillaus kuumalla lämmöllä sopii mureille ja pienehköille lihoille, jotka voivat jäädä sisältä punertaviksi, esimerkiksi lampaalle ja naudalle.

MITÄ PIDIT?
0