Maku

Thaimaustetut lampaankyljykset – varma valinta kesän grillijuhliin

3 h 50 min
{
Aktiivinen50 min
Passiivinen3 h
Thaimaustetut lampaankyljykset saavat ylleen kookospohjaisen thaimarinadin. Grillatut lihatikkarit kypsyvät nopeasti, joten lisukkeet kannattaa tehdä valmiiksi ennen lihojen grillausta.
GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Petri Mulari


Ainekset (4 annosta)

  • 800 glampaankyljyksiä

Marinadi

  • 1 rklseesamiöljyä
  • 1kesäsipuli varsineen
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlsinapinsiemeniä
  • 1 tlkaffirlimetinlehtiä (hienonnettuna)
  • 1 tlkurkumaa
  • 1 tlvihreää currytahnaa (esim. Spice Up)
  • 1 prk (200 ml)kookoskermaa
  • 1/2 dlkalakastiketta
  • 1 rklsokeria
  • 1chilipalko
  • 1 rkukorianteria (tuoretta)
Tulosta

Thaimaustetut lampaankyljykset valmistuvat näin:

  1. Puhdista kyljykset.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja anna kuullottua sekoitellen.
  3. Lisää kuivat mausteet ja currytahna. Sekoita.
  4. Lisää kookoskerma, kalakastike, sokeri ja viipaloitu chili. Kiehauta sekoitellen ja anna jäähtyä.
  5. Lisää jäähtyneeseen marinadiin hienonnettu korianteri. Upota joukkoon lampaankyljykset ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia.
  6. Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen grillausta. Pyyhi pinnoilta enin marinadi pois.
  7. Grillaa kuumassa kaasugrillissä tai hiiligrillin hehkuvalla hiilloksella 2–3 minuuttia molemmin puolin. Kääri lopuksi kaksinkertaiseen folioon ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki!

Jos et omista grilliä, eipä hätää – kurkkaa resepti, jolla valmistat herkulliset lampaankyljykset liedellä.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »