Maku

Thaimaustettu pihvisalaatti

35 min
4
0

Thaimaustettu pihvisalaatti

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 350 gnaudanfileetä
  • 3 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 rkltuoretta korianteria
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 2 rklkalakastiketta
  • 1/2 dllimettimehua
  • 1 rklsokeria
  • 150 gherneenpalkoja
  • 1 dlkurkkua
  • 1 kplruukkusalaattia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Paista kahdeksi pihviksi paloiteltu filee kuumalla pannulla. Jätä pihvit sisältä hieman punaisiksi. Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi.

Kuori sipulit ja valkosipulit. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Hienonna valkosipulit ja korianterinlehdet. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi kuutioksi. Sekoita keskenään valkosipulit, korianteri, chili, kalakastike, limettimehu ja sokeri. Pane kulhoon lihaviipaleet ja sipulirenkaat. Kaada päälle kastike ja anna maustua 15 minuuttia.

Keitä herneenpalkoja pari minuuttia, jäähdytä. Leikkaa kurkku juustohöylällä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Revi salaatti laakealle vadille. Asettele salaatin päälle herneitä, kurkkua sekä lihasuikaleet kastikkeineen.

•Thaimaustettuun pihvisalaattiin voit hyvin käyttää edellisen päivän aterialta jääneet grillipihvit.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä