Maku

Thaimakkara

1 h 45 min
4
0

Thaimakkara

MU
GL
0
4
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 200 gsilavaa
  • 700 gmaustamattomia broilerinfileitä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 dltuoretta chiliä
  • 3 dlkeitettyä riisiä
  • 1 rklseesamiöljyä
  • 2 rklkalakastiketta
  • 1 kpllimettiä
  • 1 dltuoretta korianteria
  • 1 dlmakeaa chilikastiketta
  • 1/2 dlkuivaa siideriä
  • 1 tlsuolaa

Paistamiseen

  • 2 rklvoita
  • 1 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
  • 1 dltuoretta korianteria

Lisäksi

  • noin 3 metriä siansuolta

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN15 min

Leikkaa silava noin reilun kokoisiksi kuutioiksi ja jauha kuutiot yhdessä paloitellun broilerinlihan kanssa lihamyllyllä kahteen kertaan

Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise ja kuutioi chili. Raasta limetin kuori ja purista mehu talteen.

Sekoita kaikki aineet keskenään huolellisesti. Anna seoksen maustua kylmässä noin tunti.

Kypsennä pieni pala seosta ja tarkista maku. Lisää suolaa tai mausteita tarvittaessa.

Pursota massa suoleen. Pyöräytä tai sido thaimakkarat halutun kokoisiksi.

Pistele thaimakkarat ennen kypsentämistä neulalla. Kypsennä thaimakkarat hitaasti miedolla lämmöllä pannulla voissa paistamalla. Lisää pannuun kypsennyksen loppuvaiheessa valkosipuli-, chili- ja inkiväärisilput. Pyörittele thaimakkaroita mausteseoksessa. Ripottele lopuksi thaimakkaroiden pinnalle runsaasti korianterisilppua.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä