Thaimaalaiset Ma-Hor pyörykät

40 min
0
0

Thaimaalaiset Ma-Hor pyörykät

Makean mausteiset possukatkarapupyörykät ananaksen kera.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Pyörykät

  • 1 rklöljyä
  • 2 kplvalkosipulin kynsiä
  • 0,5 tlmustapippuria
  • 150 gsian jauhelihaa
  • 150 gkatkarapuja (pakaste) (hienonnettuna)
  • 2 rklkalakastiketta
  • 0,5 dlkookossokeria
  • 2 rklsokeria
  • 0,5 dlsuolapähkinöitä (hienonnettuna)
  • 0,5 dlvettä

Lisäksi

  • 0,5 kplananas, tuore, punnittu kuorineen

Koristeet

  • tuoretta korianteria
  • chilipippuri

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnettu valkosipuli ja mustapippuri.

Lisää pannulle sianjauheliha ja hienonnetut katkaravut ja freesaa ne. Lisää kalakastike, sokerit ja hienonnetut pähkinät pannulle. 

Lorauta mukaan vesi, sekoittele ja anna massan poreilla, kunnes se on hieman tahmeaa. Nosta pannu pois levyltä jäähtymään. 

Kuori ananas ja jaa se pitkittäin neljään osaan. Leikkaa keskustaa pois ja siivuta noin sentin paksuisiksi siivuiksi. 

Tee pyörykkämassasta ananassiivuille sopivia pyöryköitä.

Koristele korianterinlehdillä ja chilistä leikatuilla ohuilla nauhoilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä