Maku

Thaimaalaiset katkarapuvartaat

25 min
GL
LA
MA
MU
4.07
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen, Sonja Blåberg
Kuvat Juha Juntto

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gjättikatkaravunpyrstöjä

Marinadi

  • 1 rklruokaöljyä
  • 1 rkllimettimehua
  • 2 tlseesamiöljyä

Makea chilidippi

  • 1 kpltuoretta chiliä (punainen)
  • 1 dlvettä
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin makea chilidippi. Halkaise ja hienonna chili. Lisää kaikki aineet kattilaan. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Upota varrastikut likoamaan veteen, etteivät ne syty palamaan kypsennyksen aikana.

Sekoita marinadin aineet keskenään ja pyörittele katkarapuja marinadissa. Anna maustua jonkin aikaa. Pujota katkaravut varrastikkuihin ja paista tai grillaa niitä molemmilta puolilta noin minuutti.

Tarjoa vartaita chilikastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.07