Maku

Thaimaalainen kurpitsa-kanakeitto

{
Aktiivinen
Passiivinen
Thaimaalaisista mauista inspiroitunut keitto on helppoakin helpompi ruoka. Punaisella currytahnalla ja limellä maustettu kookosliemi saa seuraksi makeaa kurpitsaa ja meheviä kanapaloja. Ripottele keiton pinnalle chiliä ja ruohosipulia. Nauti höyryävän kuumana!
4.6
3
Julkaistu 4.11.2015


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 3 rklpunaista Thai-currytahnaa
  • 4 dlkookosmaitoa (tölkki)
  • 8 dlkanalientä
  • 1 kplmyskikurpitsa (800 g)
  • 2 kplsalottisipulia
  • 300 gkanan rintafileitä
  • 1 rklfariinisokeria
  • 2 rkllimemehua
  • 1 kplchilipippuri
  • ruohosipulia
Tulosta

Kuullota currytahnaa kattilassa keskilämmöllä hetki käännellen. Parin minuutin jälkeen kaada kattilaan kookosmaito ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon kuorittu ja pieneksi kuutioitu myskikurpitsa ja salottisipulit. Leikkaa kanan rintafileet ohuiksi siivuiksi ja lisää keittoon. Mausta fariinisokerilla ja limemehulla.

Anna keiton porista 15 minuuttia kunnes kurpitsa ja kana on kypsää. 

Kauho keitto kulhoihin. Ripottele päälle viipaloitua chiliä ja silputtua ruohosipulia.

3 kommenttia