Maku

Thaimaalainen katkarapukeitto (Tom Yam Kung)

30 min
3.4
2

Thaimaalainen katkarapukeitto (Tom Yam Kung)

LA
MA
MU
2
3.4
Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gtuoreita herkkusieniä
  • 1/2 rkltuoretta inkivääriä
  • 2 kplsitruunaruohoa
  • 1 kplsipulia
  • 1 kpltuoretta chiliä (punainen)
  • 10 dlvettä
  • 1/2 kplkanaliemikuutiota
  • 2 rklkalakastiketta
  • 4 rklsitruunamehua
  • 300 gkatkarapuja (pakaste)
  • 1/2 dltuoretta korianteria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN5 min

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja viipaloi inkiväärikin ohuiksi viipaleiksi. Kuori pois sitruunaruohon ulommaiset puumaiset kerrokset ja paloittele pehmeät sisäosat parin sentin pituisiksi. Kuori ja silppua sipuli. Poista chilin kanta ja siemenet. Silppua chili hienoksi.

Mittaa kattilaan vesi, lisää kiehuvaan veteen puolikas kanaliemikuutio, sipulit, sitruunaruoho, inkivääri, kalakastike ja herkkusienet. Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää keittoon sitruunamehu, chilisilppu ja katkaravut. Kuumenna, mutta älä enää keitä, sillä katkaravut sitkistyvät helposti. Koristele korianterin lehdillä ja tarjoa saman tien.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä