Maku

Thaimaalainen kanakeitto

20 min
LA
MA
MU
3.75
2

Thaimaalainen kanakeitto tehdään mausteiseen kookosmaitopohjaan. Lämmittävässä keitossa kivaa purutuntumaa antavat parsakaali ja porkkana.
Tulosta
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness

Ainekset (4 annosta)

Keittopohja

  • 1 prkTom Yam-tahnaa (esim. SpiceUp!)
  • 1 prkkookosmaitoa (400 ml)
  • 0,5 lvettä
  • 1,5limen mehu

Lisukkeet

  • 1pieni parsakaali
  • 0,5 dlpunasipulia hienonnettuna
  • 2porkkanaa
  • 400 gkananpojanjauhelihaa
  • 200 gtäysjyvänuudeleita

Mausteet

  • 2 rklsoijaa
  • 1 tlchiliöljyä
  • 1–2 rkllimen mehua
  • 1tuore, punainen chili
  • 0,5 dltuoretta korianteria (hienonnettuna)
  • 1 dltuoretta ananasta (silputtuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Thaimaalainen kanakeitto valmistuu näin:

  1. Silppua kasvikset ja chili. 
  2. Kypsennä kananpojanjauheliha. 
  3. Ota iso kattila ja laita se lämpenemään liedelle. 
  4. Lisää tom yam-tahna ja lämmitä sitä hetki.  Lisää kookosmaito, limemehu ja vesi. Sekoita tahna nesteeseen kunnolla. Kiehauta. 
  5. Lisää soija, chiliöljy, nuudelit ja kana. Lisää kasvikset viimeisenä, jotta ne säilyvät rapeina. 
  6. Nosta kattila pois levyltä kun nuudelit ovat kypsyneet. 
  7. Annostele thaimaalainen kanakeitto syviin kulhoihin. Koristele annokset tuoreella ananaksella ja korianterilla. 
MITÄ PIDIT?
3.75