Thai-kesäkurpitsasalaatti

40 min
5
0

Thai-kesäkurpitsasalaatti

GL
MA
MU
0
5
Perinteisen kurkkusalaatin sijaan tehdään nyt thaimaustettu versio kesäkurpitsoista. Tämän kesäkurpitsasalaatin potku sopii melkein mille tahansa arkiruoalle!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 dlvettä
  • 3 rklkalakastiketta
  • 12 kplvalkopippuria (kokonaista)
  • 2 kplkaffirlimetinlehteä
  • 1 kplsitruunaruohoa
  • 600 gkesäkurpitsaa (2-3 kpl)
  • 2 kplsipulia (100 g)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 3 dlhillosokeria
  • 1/2 dltuoretta korianteria (tai thaibasilikaa hienonnettuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Valmista thaimaustettu kesäkurpitsasalaatti näin:

Kiehauta vesi ja kalakastike. Lisää pippurit, limetinlehdet ja paloiteltu sitruunaruoho. Käännä lämpö pois ja anna liemen maustua kasvisten käsittelyn ajan.

Pese ja leikkaa kesäkurpitsat pieniksi kuutioiksi. Kätevimmin tämä onnistuu monitoimikoneen leikkuuterällä. Kuori ja kuutioi sipulit.

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet muutamaan osaan. Poista chilistä siemenet ja kuutioi puolikas palko.

Siivilöi mausteliemi kattilaan.

Nosta kasvikset liemeen. Sekoita joukkoon sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutama minuutti. Nosta kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon hienonnettu korianteri tai thaibasilika.

Purkita thaimaustettu kesäkurpitsasalaatti heti puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin.

Jäähdytä. Säilytä kylmässä.

* Tällä ohjeella valmistuu noin 1/2 litraa kesäkurpitsasalaattia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä