Kuvat
Julkaistu 3.2.2013

Thai-kalaa paperinyytissä
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 8ahvenfileetä
- 10 cm:n palapurjoa
- 2 cm:n palatuoretta inkivääriä
- ½-1punainen chili
- ½limetin mehu
- 3-4 rklkalakastiketta
- (2 tl seesaminsiemenöljyä)
- tuoretta korianteria
1. Leikkaa ahvenfileistä ruotorivi pois.
2. Halkaise, pese ja suikaloi purjo. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilistä vaaleat osat, jos haluat vähemmän tulisuutta. Viipaloi chili ohuiksi siivuiksi. Purista limen mehu. Yhdistä inkivääri, chili, lime, kalakastike ja seesaminsiemenöljy.
3. Leikkaa leivinpaperista neljä reilun kokoista kaksinkertaista arkkia. Aseta kunkin arkin keskelle kaksi ahvenfileetä ja kasa purjosuikaleita. Jaa kastike lusikalla jokaisen kasan päälle. Sulje paperinyytit märällä puuvilla- tai paistinarulla tai taittele tiiviiksi taskuiksi.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna jokaisen ruokailijan avata oma nyyttinsä ja nauttia tuoksusta. Viimeistele korianterilla ja tarjoa riisin kanssa.