Kun tavallinen jauhelihakastike kyllästyttää, kokeile thai-jauhelihaa – katso helpon ja nopean arkiherkun ohje täältä!
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Thai-jauheliha tuo mukavaa vaihtelua arkiruokapöytään. Mausteilla ja vihreillä pavuilla ryyditetty paistos on täydellinen kaveri riisille, ja mikä parasta: pannu on valmis vain vartissa!
MA
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.5.2020

Kun tavallinen jauhelihakastike kyllästyttää, kokeile thai-jauhelihaa – katso helpon ja nopean arkiherkun ohje täältä!
Ainekset (4 annosta)
- 1punainen chili
- 2valkosipulinkynttä
- 2 rklrypsiöljyä
- 400 gnaudan jauhelihaa
- 200 gvihreitä papuja
- 1½ rklsoijakastiketta
- 1 rklkalakastiketta
- 1limen mehu
- ½ tlsokeria
- 1 rku thaibasilikaa tai basilikaa
Thai-jauheliha valmistetaan näin:
- Hienonna chili ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla.
- Lisää chilit ja valkosipulinkynnet, kuullota hetki.
- Lisää joukkoon pavut, soija- ja kalakastike, limen mehu ja sokeri. Jatka paistamista vielä 3 minuuttia, kunnes pavut ovat kuumentuneet.
- Hienonna basilikanlehdet. Nosta pannu liedeltä ja lisää joukkoon basilika. Tarjoa kastike jasmiini- tai villiriisisekoituksen kanssa.
Vinkki!
Thai-jauhelihan kylkeen voit paistaa thaimaalaiseen tapaan myös kananmunan.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.25