Kotivinkki

Kun tavallinen jauhelihakastike kyllästyttää, kokeile thai-jauhelihaa – katso helpon ja nopean arkiherkun ohje täältä!

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Thai-jauheliha tuo mukavaa vaihtelua arkiruokapöytään. Mausteilla ja vihreillä pavuilla ryyditetty paistos on täydellinen kaveri riisille, ja mikä parasta: pannu on valmis vain vartissa!
MA
4.5
0


Ainekset (4 annosta)

  • 1punainen chili
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 400 gnaudan jauhelihaa
  • 200 gvihreitä papuja
  • 1½ rklsoijakastiketta
  • 1 rklkalakastiketta
  • 1limen mehu
  • ½ tlsokeria
  • 1 rku thaibasilikaa tai basilikaa
Tulosta

Thai-jauheliha valmistetaan näin:

  1. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla.
  2. Lisää chilit ja valkosipulinkynnet, kuullota hetki.
  3. Lisää joukkoon pavut, soija- ja kalakastike, limen mehu ja sokeri. Jatka paistamista vielä 3 minuuttia, kunnes pavut ovat kuumentuneet.
  4. Hienonna basilikanlehdet. Nosta pannu liedeltä ja lisää joukkoon basilika. Tarjoa kastike jasmiini- tai villiriisisekoituksen kanssa.

Vinkki!

Thai-jauhelihan kylkeen voit paistaa thaimaalaiseen tapaan myös kananmunan.

MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »