Texmex-nakkikeitto

1 h 5 min
5
0

Texmex-nakkikeitto

Herkullisen mausteinen tex-mex keitto kevään ulkoilupäivien iloksi, ripottele keiton päälle mausteeksi tacosipsejä ja paahda keiton kaveriksi muutama viipale maalaisleipää.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2,5 lvettä
  • 750 gkasvissuikaleita
  • 200 gmaissia
  • 700 gnakkia
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplkesäkurpitsaa
  • 2 kplvalkosipulikynsiä
  • 300 gvalkoisia papuja
  • 400 gyrttimaustettua tomaattisosetta
  • 400 gluumutomaatteja
  • 3 rklchilikastiketta
  • 1 dlpersilijasilppua
  • 100 gpaprika koskenlaskijajuustoa
  • 4 rklvasikanfondia
  • 2 rklworchesterinkastiketta
  • 1,5 tlpippurisekoitusta

Lisäksi

  • Tacosipsejä murusteltuna keiton päälle.

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Laita vesi kattilaan kuumenemaan, lisää joukkoon kasvissuikaleet ja maissi. Pilko kesäkurpitsa kuutioiksi, silppua sipulit ja paahda pannulla jonkin aikaa, lisää keittoon. Ruskista nakkiviipaleet ja lisää keittoon. Laita joukkoon kaikki muutkin ainekset Koskenlaskijaa lukuunottamatta ja anna kiehua rauhassa kypsäksi. Lisää viimeiseksi sulatejuusto ja lämmitä sen verran että juusto sulaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustaapippuria. Ripottele tarjoiluvaiheessa keiton päälle murusteltuja tacosipsejä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä