Maku

Pikanttia pikapikaa! Mausteiset texmex-kalapihvit yhdistävät bataatin, maissin ja säilykekalan

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Helpoissa texmex-tyylisissä kala-bataattipihveissä yhdistyvät Suomi ja Meksiko. Purista pihvin päälle tujaus limenmehua ja viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.
GL
0
0
Julkaistu: 1.11.2021


Ainekset (10 KPL )

  • 450 gbataattia (4 dl sosetta)
  • 2kevätsipulia
  • ½ rku korianteria
  • 1 dlpakastemaissia
  • 2 prk (à 120 g/160 g) luonnonkalasäilykettä
  • 1limen kuori
  • 1 rkllimenmehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl chilijauhetta

Pinnalle

  • noin 1 dlpolentajauhoja

Paistamiseen

  • rypsi- tai oliiviöljyä
Tulosta

Texmex-kalapihvit valmistuvat näin:

  1. Kuorija leikkaa bataatti kuutioiksi.
  2. Keitä palat vähässä vedessä kannen alla kypsiksi, noin 10 minuuttia. Kaada keitinvesi huolellisesti pois ja soseuta palat. Anna jäähtyä.
  3. Hienonna kevätsipulit ja korianteri. Sulata maissit. Valuta kalasäilyke hyvin.
  4. Yhdistä bataattisose, kala, sipulit, korianteri ja maissit. Lisää limen kuori ja -mehu sekä suola ja chili.
  5. Muotoile taikinasta pieniä pihvejä. Kääntele pihvit polentassa.
  6. Paista texmex-kalapihvit pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Vinkki!

Voit vaihtaa kalasäilykkeen samaan määrään tonnikalaa. Voit käyttää pihveihin myös valmista bataattisosetta, mutta jos sose on löysää, valuta se hyvin.

Kommentoi »