Tervattu kylmäsavulohi

25 min
4
0

Tervattu kylmäsavulohi

GL
LA
MA
0
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Viljakainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 250 gkylmäsavustettua kirjolohta (viipaloituna)
  • 3/4 dltervasnapsia
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1/4 tlvalkopippuria (rouhittuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlsokeria
  • 8 kplkeitettyä munaa

Koristeluun

  • 1 dlruohosipulia

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Levitä lohiviipaleet laakealle lautaselle. Sekoita tervasnapsiin balsamiviinietikka sekä mausteet. Sivele maustelientä lohiviipaleille ja anna maustua viileässä hetken ajan.

Halkaise keitetyt munat ja nosta ne tarjoiluvadille. Taittele lohiviipaleet kauniisti munien päälle ja koristele ruohosipulilla.

•Kylmäsavulohi kannattaa ottaa mukaan vakuumipakkauksessaan. Siinä se säilyy parhaiten. Munat voit keittää ja kuoria etukäteen ja valmiiksi sekoitettu kastike kulkee mukana tiiviissä purkissa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä