Tervaleijonalohi

45 min
2
0

Tervaleijonalohi

MU
0
2
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Marjo Tokkari
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 8 kplmakeisia (pehmeä Tervaleijona)
  • 1 dlvettä
  • 400 glohifileetä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 4 kplpaahtoleipäviipaletta (monivilja)
  • 1 rklvoita
  • 1 rkloliiviöljyä

Koristeluun

  • 4 kplmakeisia (pehmeä Tervaleijona)
  • 1 rkltuoretta kirveliä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa tervaleijonat ja vesi kattilaan tai mikrouunin kestävään kulhoon. Keitä seosta liedellä tai mikrouunissa, kunnes karamellit ovat liuenneet ja neste on siirappimaista. Lisää vettä tarvittaessa. Jäähdytä.

Nypi lohifileestä pystyruodot pois. Leikkaa filee vinottain, nahkaa myötäillen ohuiksi viipaleiksi. Siirrä viipaleet laakealle lautaselle. Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla. Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

Paista leipäviipaleet rapeiksi voi-oliiviöljyseoksessa.

Jaa lohiviipaleet lautasille leipäviipaleiden päälle. Koristele kirvelinlehdillä tai -silpulla ja silputuilla tervaleijonilla. Valuta tervaleijonasiirappi lohiviipaleiden päälle juuri ennen tarjoilua.

Nauti tervaleijonalohi kivennäisveden ja ranskalaisen Pfaffenheim Tokay Pinot Gris valkoviinin kanssa.

•Tervaleijonalohen karamellit on poimittu Tervaleijona Mix pussista. Se sisältää sekä tervalakritsi että tervasalmiakkikarkkeja, joista molemmat sopivat lohelle. Sokeroidut Tervaleijona-makeiset ovat suurempia ja pehmeämpiä kuin perinteisten Tervaleijona-rasioiden pastillit.

MITÄ PIDIT?
2
Katso myös nämä