Maku

Tervainen olutpaisti

2 h 40 min
4.2
11

Tervainen olutpaisti

MU
11
4.2
Teksti Liisa Rikka, Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 10 kplsalottisipulia
  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 3 dlkeskiolutta (esim. Karhu Tosi Vahva)
  • 170 gpekonia
  • 700 gnaudanpaistia
  • 2 kplpalsternakkaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 rklsokeria
  • 30 gsalmiakkipastilleja (terva)
  • 2 1/2 dllihalientä

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h

Kuori ja lohko sipulit. Kuumenna voi pannulla. Lisää sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä vajaa puolisen tuntia niin, että ne karamellisoituvat. Kaada olut loppuvaiheessa joukkoon ja kiehauta.
Hienonna pekoni ja paloittele naudanpaisti kuutioiksi. Ruskista pekoni omassa rasvassaan paistinpannulla ja siirrä pataan. Ruskista lihakuutiot voissa 2–3 erässä. Lisää pataan.
Kuori ja kuutioi palsternakat ja porkkanat lihojen seuraksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää myös sokeri ja tervapastillit, lihaliemi ja olutliemi sipuleineen.
Kypsennä tervaista olutpaistia 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
•Koristele tervainen olutpaisti persiljalla ja tarjoa vaikka valkosipulisen perunamuusin ja keitetyn kukkakaalin kera.
•Juomasuositus: Karhu Korpisavu -olut.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä