Kotivinkki

Naposteltava, joka koukuttaa – tahmeat teriyakimuikut ja raikas wasabimajoneesi katoavat hujauksessa pöydästä

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Valmis siirappimainen teriyakikastike antaa paistetuille muikuille karamellisen pinnan ja jännittävän maun. Dippaa teriyakimuikut limellä ja wasabilla maustettuun majoneesiin.
0
0
Julkaistu: 17.5.2021


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 400 gpieniä perattuja muikkuja
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklvoita
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 dlteriyakikastiketta
  • 2 tlinkivääriä raastettuna

Pinnalle

  • 2 tlseesaminsiemeniä

Limemajoneesi

  • 2 dlmajoneesia
  • 1limen kuori ja mehu
  • 2 tlwasabitahnaa
Tulosta

Teriyakimuikut valmistuvat näin:

  1. Huuhtele muikut kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Mausta muikut suolalla.
  2. Sulata voi pannussa, lisää rypsiöljy ja paista muikkuja kahdessa erässä keskilämmöllä kauniin ruskeiksi, noin 5 minuuttia. Ota muikut pois pannusta ja pyyhi pannu talouspaperilla puhtaaksi.
  3. Kaada teriyakikastike pannulle, lisää inkivääriraaste ja kuumenna. Pane muikut takaisin pannulle. Kääntele kaloja kastikkeessa, kunnes ne maustuvat kauttaaltaan. Sekoita limemajoneesin ainekset ja tarjoa teriyakimuikut limemajoneesin kanssa.

Kommentoi »