Maku

Teresan rahkapiirakat

1 h
4.33
0

Teresan pikku rahkapiirakat koristellaan kirpeänmakealla sitruunasiirapilla ja mantelilastuilla. Rapsakat annoskokoiset murotaikinakupit saavat täytteekseen ihanan täyteläisen ja sitruunaisen rahkaseoksen!
Tulosta
Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Ari-Pekka Auvinen

Ainekset (8 kpl)

  • 200 gmurotaikinaa (pakaste)

Täyte

  • 250 gmaitorahkaa
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 kplmunaa
  • 3 rklsukaatteja

Sitruunasiirappi

  • 2 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Koristelu

  • 1 dlmantelilastuja (paahdettuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Painele murotaikinaa leivosvuokien tai muffinipellin syvennysten pohjille ja reunoille.

Sekoita kulhossa kaikki täytteen aineet kevyesti vatkaten. Kaada täyte murotaikinapohjille ja paista 180 asteessa noin puoli tuntia. Ota piirakat uunista ja anna jäähtyä.

Mittaa kaikki sitruunasiirapin aineet kattilaan ja keitä kevyesti poreillen noin 20 minuuttia tai kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä.

Tarjoile Teresan rahkapiirakat sitruunasiirapin ja paahdettujen mantelilastujen kera.

MITÄ PIDIT?
4.33