Maku

Teppan yaki

40 min
5
0

Teppan yaki

GL
LA
MA
MU
0
5
Teksti Leena Rechardt-Rajakangas
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 1 kplpunaista paprikaa
  • 1 kplpurjoa
  • 200 gsiitakesieniä
  • 150 gituja
  • 140 gbambunversoja (viipaloituja)
  • 400 gmaustamattomia broilerinfileitä
  • 1 rklrypsiöljyä

Dippikastike

  • 1 tltuoretta inkivääriä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dlsoijakastiketta
  • 1/2 dlvettä
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1/2 tlmustapippuria (jauhettua)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin dippikastike. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi. Purista valkosipulinkynsi. Sekoita nämä soijakastikkeeseen. Lisää vesi, sitruunamehu ja pippuri. Jaa kastike neljään pieneen annoskulhoon.

Pese paprikat ja pilko ne isohkoiksi palasiksi. Halkaise ja huuhtele purjo ja viipaloi se noin 5 cm:n pituisiksi suikaleiksi. Puhdista ja viipaloi sienet. Valuta neste bambunversosäilykkeestä.

Kuumenna vokissa tai paistinpannulla tilkka rypsiöljyä ja kypsennä paprikoita, kunnes ne vähän pehmenevät ja saavat väriä. Paista samoin muut kasvikset omissa erissään. Asettele paistetut kasvikset omiksi riveikseen isolle vadille tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pidä kasvikset lämpiminä laittamalla ne 175-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, jona aikana ehdit paistaa pannulla kasvisten lisäksi suupalan kokoisiksi pilkottuja kanafileitä.

•Voit käyttää halutessasi teppan yakin lisäkkeenä katkarapuja tai kypsiä ravunhäntiä. Lisää ne tällöin paistamatta kasvisvadille uuniin lämpiämään. Muotoile alumiinifoliosta niille oma ”vene”, jotta niistä valuva neste ei leviä kasviksiin. Jos valmistat teppan yakin ulkogrillin paistolevyllä, kypsennä yhden henkilön annos kerrallaan yhdistämällä kaikkia aineksia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä