Kotivinkki

Teessä haudutettu possupata

0
0

Teessä haudutettu possupata

Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 200 gporsaankylkeä ns. raitalihaa
  • 400 gporsaanulkofileetä
  • 2porkkanaa
  • 1fenkoli
  • 1punasipuli
  • korianterinsiemeniä
  • juustokuminansiemeniä
  • suolaa
  • 1sitruuna
  • 5 dlhaudutettua tummaa teetä
  • 1 rklhunajaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Pilko porsaankylki ja -filee pieniksi paloiksi. Kuumenna paistinpannu ja kypsennä kylkipaloja hetki. Lisää fileepalat pannulle ja ruskista lihat kauniin värisiksi.

2. Kuori ja paloittele porkkanat. Poista fenkolista kanta ja viipaloi se. Kuori ja paloittele sipuli.

3. Laita lihat ja vihannekset pataan kerroksittain. Murskaa hieman korianterin- ja kuminansiemeniä. Ripottele siemenet ja suola pataan.

4. Pese sitruuna ja purista sen mehu. Sekoita tee, sitruunamehu ja hunaja. Kaada neste ensin paistinpannulle, jotta saat lihojen makua talteen. Kaada teeliemi pataan.

5. Hauduta pataa miedolla lämmöllä noin 50 minuuttia. Tarjoa pata perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
 

Vinkki!

Vinkki: Possun sijasta pataan käy myös palvattu kinkku. Silloin kypsennysaika lyhenee puoleen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä