Täytetyt uuninektariinit
40 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
25 minSinihomejuustolla ja pekaanipähkinöillä täytetyt uuninektariinit sopivat niin alku- kuin jälkiruoaksikin. Kasaa nektariinit kypsennystä vaille valmiiksi jääkaappiin. Paista täytetyt hedelmät juuri ennen tarjoamista ja nauti lämpiminä.
GL
MU
0
Kuvat
Julkaistu 1.8.2017

Täytetyt uuninektariinit
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4–6 kypsää nektariinia
Täyte
- 100 gpekaanipähkinöitä
- 100 gsinihomejuustoa
- 2 rkljuoksevaa hunajaa
- 20 gvoita (pehmeää)
Huuhdo ja halkaise nektariinit. Poista kivet. Pane hedelmät uunivuokaan.
Rouhi 2/3 pähkinöistä hienoksi. Puolita loput.
Murenna juusto kulhoon. Sekoita joukkoon hunaja, pehmeä voi ja pähkinärouhe.
Jaa seos nektareiden siemenkuoppaan. Painele täyte tiiviiksi. Ripottele päälle puolitetut pähkinät.
Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes täyte on kevyesti ruskistunut ja nektariinit sopivasti pehmentyneet.
Tarjoa suolaisenmakeat uuninektariinit alkuruokana tai jäätelön kanssa jälkiruokana.
Voit hyvin korvata nektariinit persikoilla.