Maku

Täytetyt uuninektariinit

40 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
25 min
Sinihomejuustolla ja pekaanipähkinöillä täytetyt uuninektariinit sopivat niin alku- kuin jälkiruoaksikin. Kasaa nektariinit kypsennystä vaille valmiiksi jääkaappiin. Paista täytetyt hedelmät juuri ennen tarjoamista ja nauti lämpiminä.
GL
MU
0
0
Julkaistu 1.8.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4–6 kypsää nektariinia

Täyte

  • 100 gpekaanipähkinöitä
  • 100 gsinihomejuustoa
  • 2 rkljuoksevaa hunajaa
  • 20 gvoita (pehmeää)
Tulosta

Huuhdo ja halkaise nektariinit. Poista kivet. Pane hedelmät uunivuokaan.

Rouhi 2/3 pähkinöistä hienoksi. Puolita loput.

Murenna juusto kulhoon. Sekoita joukkoon hunaja, pehmeä voi ja pähkinärouhe.

Jaa seos nektareiden siemenkuoppaan. Painele täyte tiiviiksi. Ripottele päälle puolitetut pähkinät.

Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes täyte on kevyesti ruskistunut ja nektariinit sopivasti pehmentyneet.

Tarjoa suolaisenmakeat uuninektariinit alkuruokana tai jäätelön kanssa jälkiruokana.

Voit hyvin korvata nektariinit persikoilla.

Kommentoi »