Kotivinkki

Täytetyt uuninauriit – jeeralla maustettu kikhernetäyte viimeistelee kokonaisuuden

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Täytetyt uuninauriit saavat herkullisen jeerakikhernetäytteen. Uunissa nauriiden maku tiivistyy ja makeutuu. Kypsennysaika vaihtelee riippuen nauriiden koosta ja siitä, ovatko nauriit loppukesän satoa vai pidemmän uunikypsennyksen vaativia varastoitavia nauriita.
KA
0
0
Julkaistu: 24.9.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

Täytetyt uuninauriit

  • 4 isoanaurista (tai 8 pientä)
  • 150 granskankermaa
  • 2 rkldijoninsinappia
  • 1 tlhunajaa
  • ripaus suolaa

Jeerakiherneet

  • 1 tlkkypsiä kikherneitä (400 g)
  • 2 rklöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tljauhettua jeeraa eli juustokuminaa
Tulosta

Täytetyt uuninauriit valmistuvat näin:

  1. Pese nauriit huolellisesti ja leikkaa mahdolliset lehdet pois. Nosta nauriit leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa nauriiden koosta riippuen 40–60 minuuttia, kunnes nauriit tuntuvat haarukalla pistettäessä kypsiltä.
  2. Esivalmistele tällä välin jeerakikherneet. Kaada kikherneet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, suola ja jeera. Sekoita kikherneet joukkoon. Kaada kikherneseos uunipellille nauriiden viereen, kun nauriit ovat jo kypsiä. Nosta naurispelti vielä takaisin uuniin ja jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes kikherneet ovat paistuneet pinnalta hieman ruskeiksi.
  3. Sekoita ranskankerman joukkoon dijoninsinappi, hunaja ja ripaus suolaa.
  4. Leikkaa uuninauriisiin viillot täytettä varten. Työnnä viiltoihin sinappiranskankermaa ja jeerakikherneitä.
Kommentoi »