Maku

Täytetyt tomaattiletut

40 min
3.4
0

Täytetyt tomaattiletut

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 5 dltomaattimehua
  • 2 kplmunaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 dlvehnäjauhoja (täysjyvävehnäjauhoja)
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tloreganoa
  • 1/4 tlmustapippuria

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • 500 gvarhaiskaalia (tai kesäkaalia)
  • 1 kpltuoretta chiliä (mieto)
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 100 gtuorejuustoa (valkosipuli, esim. Valio Mustapekka)
  • 15 gtomaattipyreetä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • Paistamiseen öljyä ja voita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Vatkaa tomaattilettutaikinan ainekset keskenään. Anna turvota vajaa puoli tuntia.

Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo ja hienonna kaali. Puhdista ja hienonna chili.

Paista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää kasvikset. Jatka paistamista, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

Lohkaise joukkoon valkosipulijuusto, sulata ja sekoita se täytteeseen. Mausta.

Paista tomaattilettutaikinasta muurikalla tai paistinpannulla voi-öljyseoksessa ohuita lettuja. Kääri jauhelihatäyte tomaattilettuihin tai tarjoa erikseen.

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä