Maku

Täytetyt tomaatit

20 min
5
0

Täytetyt tomaatit

GL
MU
0
5
Täytetyt tomaatit ovat täydellistä kesäruokaa. Jauheliha-fetaseoksella täytetyt tomaatit maistuvat sellaisenaan tai salaatin kanssa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kpltomaattia (pihvitomaattia tai isoa tomaattia)
  • 1/4 tlsuolaa

Täyte

  • 250 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 dlaurinkokuivattua tomaattia (silputtuna)
  • 150 gfetaa (murennettuna)
  • 1/2 dltuoretta oreganoa (tai timjamia, silputtuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista täytetyt tomaatit näin:

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa tomaatit kahtia. Poista siemenet pikkulusikalla kovertaen. Käännä tomaatit talouspaperin päälle valumaan. Mausta tomaatit kevyesti suolalla.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää silputtu valkosipuli ja paista hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, feta ja yrtit.

Täytä tomaatit jauhelihaseoksella. Grillaa tomaatit täyte ylöspäin joko öljytyllä ritilällä tai grillausvuoassa kauniin värisiksi.

Tarjoa täytetyt tomaatit salaatin ja leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä