Maku

Retroherkku Meksikon vivahteella! Täytetyt tacopaprikat kypsyvät meheviksi salsakastikkeessa

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Nostalgiset täytetyt paprikat saavat uutta twistiä tacomausteesta. Tässä reseptissä kastikkeella on kaksi tärkeää virkaa, sillä tomaattisalsakastike pitää paprikat uunissa mehevinä ja toimii myös maukkaana kastikkeena. Resepti on gluteeniton ja munaton.
KA
GL
MU
0
0
Julkaistu: 21.10.2021


Ainekset (3–4 annosta)

  • 3paprikaa (erivärisiä)

Täyte

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 270 g kasvisjauhista (esim. HK Vihreät)
  • 1 dlpakastemaissia
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tloreganoa
  • ⅓ tl mustapippuria
  • 100 g tuorejuustoa (taco tai chili)
  • 2 dljuustoraastetta

Tomaattikastike

  • 1 prk (390 g) paseerattua tomaattia
  • 1 prk (300 g) salsakastiketta
  • korianteria (ruoan viimeistelyyn)
Tulosta

Täytetyt tacopaprikat valmistuvat näin:

  1. Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenkodat. Siirrä paprikat uunivuokaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kasvisjauhis ja jatka kypsennystä, kunnes jauhis saa hiukan väriä. Lisää maissit, tomaattipyree, mausteet ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa seos paprikoihin. Ripottele juustoraastetta pinnalle.
  4. Sekoita paseerattu tomaatti ja salsakastike. Kaada kastike vuokaan paprikoiden lomaan.
  5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia. Viimeistele täytetyt tacopaprikat korianterilla.

Kommentoi »