Täytetyt suippopaprikat – mehevä mozzarella-tomaattitäyte täydentää paahteisten paprikoiden makua
gluteeniton
munaton
kasvis
35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 25 min
Mozzarellalla, valkosipulilla ja tomaatilla täytetyt suippopaprikat paahtuvat uunissa ihanan makeiksi. Reippaasti ruskistuneet uunipaprikat eivät kaipaa seurakseen kuin maukasta maalaisleipää.

Reseptin ainekset 4 annosta
4paprikaa (suippopaprikaa)
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Täyte
3tomaattia (pientä)
2valkosipulinkynttä
1 dltuoretta basilikaa
1 rklkapriksia (pieniä)
2 rkloliiviöljyä
125 gmozzarellajuustoa (minimozzarellapalloja)
Pinnalle
½ dltuoretta basilikaa
Täytetyt suippopaprikat valmistetaan näin:
- Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista siemenet.
- Huuhdo ja lohko tomaatit. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet.
- Mausta paprikat sisältä suolalla ja pippurilla. Pane pohjalle basilikanlehtiä ja valkosipuliviipaleita, päälle tomaattilohkoja ja kapriksia. Valuta pinnalle öljyä.
- Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lisää mozzarellapallot ja kuumenna vielä pari minuuttia. Jos haluat paprikoihin enemmän paahteisuutta, voit loppuvaiheessa kytkeä päälle uunin grillivastukset.
- Ripottele valmiiden paprikoiden pinnalle reilusti tuoretta basilikaa.
Vinkki!
Mozzarellan sijaan voit käyttää puolikovaa vuohenjuustoa ja sinihomejuustoa.