4,1(11)
Täytetyt suippopaprikat – mehevä mozzarella-tomaattitäyte täydentää paahteisten paprikoiden makua
gluteeniton
munaton
kasvis
35 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 25 min
Mozzarellalla, valkosipulilla ja tomaatilla täytetyt suippopaprikat paahtuvat uunissa ihanan makeiksi. Reippaasti ruskistuneet uunipaprikat eivät kaipaa seurakseen kuin maukasta maalaisleipää. 
Julkaistu 25.10.2016
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
4paprikaa (suippopaprikaa)
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Täyte
3tomaattia (pientä)
2valkosipulinkynttä
1 dltuoretta basilikaa
1 rklkapriksia (pieniä)
2 rkloliiviöljyä
125 gmozzarellajuustoa (minimozzarellapalloja)
Pinnalle
½ dltuoretta basilikaa

Täytetyt suippopaprikat valmistetaan näin:

  1. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista siemenet.
  2. Huuhdo ja lohko tomaatit. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet.
  3. Mausta paprikat sisältä suolalla ja pippurilla. Pane pohjalle basilikanlehtiä ja valkosipuliviipaleita, päälle tomaattilohkoja ja kapriksia. Valuta pinnalle öljyä.
  4. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lisää mozzarellapallot ja kuumenna vielä pari minuuttia. Jos haluat paprikoihin enemmän paahteisuutta, voit loppuvaiheessa kytkeä päälle uunin grillivastukset.
  5. Ripottele valmiiden paprikoiden pinnalle reilusti tuoretta basilikaa.

Vinkki!

Mozzarellan sijaan voit käyttää puolikovaa vuohenjuustoa ja sinihomejuustoa. 

Kommentoi »