Täytetyt suippopaprikat – mehevä mozzarella-tomaattitäyte täydentää paahteisten paprikoiden makua
35 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
25 minMozzarellalla, valkosipulilla ja tomaatilla täytetyt suippopaprikat paahtuvat uunissa ihanan makeiksi. Reippaasti ruskistuneet uunipaprikat eivät kaipaa seurakseen kuin maukasta maalaisleipää.
GL
MU
KA
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.10.2016

Täytetyt suippopaprikat – mehevä mozzarella-tomaattitäyte täydentää paahteisten paprikoiden makua
Ainekset (4 annosta)
- 4paprikaa (suippopaprikaa)
- ½ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Täyte
- 3tomaattia (pientä)
- 2valkosipulinkynttä
- 1 dltuoretta basilikaa
- 1 rklkapriksia (pieniä)
- 2 rkloliiviöljyä
- 125 gmozzarellajuustoa (minimozzarellapalloja)
Pinnalle
- ½ dltuoretta basilikaa
Täytetyt suippopaprikat valmistetaan näin:
- Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista siemenet.
- Huuhdo ja lohko tomaatit. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet.
- Mausta paprikat sisältä suolalla ja pippurilla. Pane pohjalle basilikanlehtiä ja valkosipuliviipaleita, päälle tomaattilohkoja ja kapriksia. Valuta pinnalle öljyä.
- Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lisää mozzarellapallot ja kuumenna vielä pari minuuttia. Jos haluat paprikoihin enemmän paahteisuutta, voit loppuvaiheessa kytkeä päälle uunin grillivastukset.
- Ripottele valmiiden paprikoiden pinnalle reilusti tuoretta basilikaa.
Vinkki!
Mozzarellan sijaan voit käyttää puolikovaa vuohenjuustoa ja sinihomejuustoa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.09