Maku

Täytetyt purjot

35 min
0
0

Täytetyt purjot

Grilliruokaa voi syödä talvellakin, kokeile näitä täytettyjä purjoja uunissa valmistettuina.
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplpurjoa
  • 2 rkloliiviöljyä

Täyte

  • 2 dlfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 1 tlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1-2 tlpersiljaa silputtuna
  • 2 rklpunasipulia silputtuna
  • mustapippuria rouhittuna
  • 0,5 tlsitruunamehua

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Aloita putsaamalla ja leikkaamalla purjot. Leikkaa purjot siten, että ensin poistat vihreän osan ja puolitat jäljelle jääneen valkoisen osan (poista myös juuri), jolloin yhdestä purjosta tulee kaksi annosta. 

Halkaista puolikkaat pituussuunnassa. 

Huuhtele purjonpuolikkaat hyvin ja kuori purjoja hieman. Uloimmat, paksut osat on hankala leikata syödessä.

Poista myös muutama kerros sisäosaa, jotta saat täytteen mahtumaan. 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Valmista täyte murentamalla feta ja  sekoittamalla täytteen ainekset keskenään, maista ja mausta lisää jos tarvetta. 

Nosta puolikkaat purjot uunivuoalle / pellille joka on vuorattu leivinpaperilla. 

Työnnä purjonpuolikkaiden sisäosaan niin paljon täytettä kuin saat mahtumaan. 

Valuta purjojen päälle hieman vielä oliiviöljyä ja nosta uuniin. 

Anna paistua n. 20 minuuttia, kunnes purjot ovat pehmenneet ja täytteen juusto saanut kauniin värin. 

Vinkki!

Voit valmistaa purjot myös kesällä grillissä.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä