4,7(3)
Täytetyt punajuuret
gluteeniton
munaton
1 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h
Punajuuret täytetään vuohenjuustolla, aprikooseilla ja pähkinöillä ja paahdetaan makeiksi.
Julkaistu 14.8.2017
Maku
Reseptin ainekset 10 annosta
10 kplpunajuurta (keskikokoista)
1/2 kplpurjoa
200 gbabypinaattia (à 100 g)
2 rklrypsiöljyä
1 dlpehmeitä aprikooseja (silputtuna)
200 gvuohenjuustoa (murennettuna)
1/2 dlhasselpähkinöitä (murskattuna)
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Keitä punajuuret kuorineen lähes kypsiksi (30–40 min) suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä hetki ja kuori punajuuret.

Leikkaa jokaisen punajuuren kannasta viipale pois, jotta ne pysyvät pystyssä. Koverra punajuuriin kolo teräväkärkisellä pikkulusikalla. Ota sisus talteen ja pakasta johonkin muuhun ruokaan.

Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Hienonna pinaatti. Kuullota ne öljyssä. Yhdistä kaikki täytteen ainekset. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai aprikooseja.

Täytä punajuuret. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Täytä punajuuret valmiiksi ja työnnä uuniin vasta juuri ennen tarjoilua.

Kommentoi »