Maku

Täytetyt pihvitomaatit

35 min
MU
KA
3
0


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 8 kpltomaattia (isoja pihvitomaatteja)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 dlsoijarouhetta (tummaa)
  • 1 dlvettä
  • 1/2 kplkasvisliemikuutiota
  • 2 dlohrahelmiä (keitettynä)
  • 10 gtomaattipyreetä
  • 1 rklmakeaa chilikastiketta
  • 2 tloreganoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Pinnalle

  • 50 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhdo tomaatit ja leikkaa kantaosat kiekkoina irti. Koverra tomaatit lusikalla talteen ja hienonna sisukset.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää soijarouhe, vesi, liemikuutio, tomaattien sisukset, ohrahelmet ja mausteet. Keitä 5 minuuttia, kunnes ylimääräinen neste on imeytynyt. Haihduta tarvittaessa loput ilman kantta.

Lisää juustoraaste. Täytä isot pihvitomaatit ja jaa päälle juustoraaste.

Paista täytettyjä pihvitomaatteja 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoatäytettyjen pihvitomaattien lisäksi salaattia.

MITÄ PIDIT?
3