Maku

Täytetyt perunankuoret juusto-pekonitäytteellä

1 h 45 min
4.3
0

Täytetyt perunankuoret juusto-pekonitäytteellä

Nämä rapeat perunankuoret täytetään juustolla ja pekonilla. Päälle lusikoidaan ranskankermaa ja ripaus ruohosipulia.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 9 kplRosamunda perunaa
  • 2 rkloliiviiöljyä
  • 150 gpekonia
  • 150 gcheddar juustoa raastettuna
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 100 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1 dlruohosipulia

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Hiero oliiviöljyä pestyjen perunoiden pintaan ja paista uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa n. 1 tunti.

Halkaise hieman jäähtyneet perunat ja kaavi perunoiden sisus pois. Jätä noin 1 cm perunaa kuoriin. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuoria 15 minuuttia 200 asteessa.

Paista pekonikuutiot pannulla ja valuta rasva pois.

Ota perunankuoret pois uunista ja lisää jokaiseen noin ruokalusikallinen juustoraastetta. Lisää päällimmäiseksi pekonikuutiot. Paista 15 minuuttia 200 asteessa.

Lisää päälle teelusikallinen ranskankermaa ja koristele ruohosipulilla.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä