Täytetyt perunankuoret juusto-pekonitäytteellä
1 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 30 min
Nämä rapeat perunankuoret täytetään juustolla ja pekonilla. Päälle lusikoidaan ranskankermaa ja ripaus ruohosipulia.

Reseptin ainekset 6 annosta
9 kplRosamunda perunaa
2 rkloliiviiöljyä
150 gpekonia
150 gcheddar juustoa raastettuna
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
100 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
1 dlruohosipulia
Hiero oliiviöljyä pestyjen perunoiden pintaan ja paista uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa n. 1 tunti.
Halkaise hieman jäähtyneet perunat ja kaavi perunoiden sisus pois. Jätä noin 1 cm perunaa kuoriin. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuoria 15 minuuttia 200 asteessa.
Paista pekonikuutiot pannulla ja valuta rasva pois.
Ota perunankuoret pois uunista ja lisää jokaiseen noin ruokalusikallinen juustoraastetta. Lisää päällimmäiseksi pekonikuutiot. Paista 15 minuuttia 200 asteessa.
Lisää päälle teelusikallinen ranskankermaa ja koristele ruohosipulilla.