Täytetyt perunankuoret

1 h 30 min
0
0

Täytetyt perunankuoret

Uuniperunoiden puolikkaisiin kaiverretaan kuoppa herkullisille täytteille - pestolle, kirsikkatomaateille ja pehmeälle mozzarellalle. Täytetyt perunankuoret paistetaan rapeiksi ja raidoitetaan tummalla balsamikastikkeella. Ripottele päälle tuoretta basilikaa ja rucolaa!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 6 0perunaa (esim. Rosamunda)
  • 3 rklpestoa
  • 10 kplkirsikkatomaatteja
  • 130 gmozzarellajuustoa (pehmeää)
  • basilikaa
  • rucolaa
  • tumma balsamikastike

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Pese peruna ja töki niihin haarukalla muutama reikä. Paista perunoita uunipellillä 200 asteessa noin tunti kunnes ne ovat kypsiä.

Anna perunoiden jäähtyä hetki. Halkaise ne pituussuunnassa. Kaiverra lusikalla kuoppa perunanpuolikkaaseen. Jätä ohut kerros perunaa kuoreen kiinni.

Sivele perunan keskiosa pestolla. Laita perunat takaisin uuniin. Paista 10 minuuttia kunnes perunat rapeutuvat.

Leikkaa kirsikkitomaatit puoliksi ja kuutioi pehmeä mozzarella. Täytä perunat tomaatilla ja mozzarellalla.

Paista perunoita vielä 10 minuuttia kunnes juusto sulaa. Tarjoile tumman balsamikastikkeen sekä tuoreen basilikan ja rucolan kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä