Maku

Täytetyt pekonikeksit

1 h 35 min
4.1
0

Täytetyt pekonikeksit

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 140 gpekonia
  • 100 gvoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 60 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 1 kplmunaa

Päälle

  • 30 gparmesaanijuustoa (raastettuna)

Täyte

  • 100 gtuorejuustoa (pippurinen)
  • 1/2 dlhilloa (viikuna, esim. St Dalfour)

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Paahda pekonit rapeiksi pannulla. Valuta ne talouspaperin päällä.

Sekoita kylmä voi, vehnäjauhot, parmesaaniraaste ja muna monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi. Lisää loppuvaiheessa jäähtyneet pekonit ja pyöräytä muutaman kerran, kunnes pekoni on rouhiutunut ja taikina on tasaista.

Levitä leikkuulaudalle parmesaaniraaste. Leivo taikina juustoraasteen päällä noin 40 cm:n tangoksi. Anna jähmettyä jääkaapissa 1 tunti.

Leikkaa levy 50 viipaleeseen. Levitä viipaleet leivinpaperille. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä tasaisella alustalla.

Täytä pekonikeksit. Pursota puoleen kekseistä rengas tuorejuustoa ja pudota renkaan keskelle nokare viikunahilloa. Paina pekonikeksit vastakkain.

Tarjoa täytetyt pekonikeksit kuuman joulusiiderin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä