Täytetyt paprikat jauheliha-couscoustäytteellä – ihana värikäs retroherkku
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minTäytettyjen paprikoiden tomaattinen jauheliha-couscoustäyte piiloutuu paprikan kannen alle ja saa ylleen mehevän juustokerroksen. Näitä kannattaa kokeilla!
MU
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.12.2014

Täytetyt paprikat jauheliha-couscoustäytteellä – ihana värikäs retroherkku
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4paprikaa
Täyte
- 1sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1 rklrypsiöljyä
- 300 gsika-nautajauhelihaa
- 500 gtomaattimurskaa
- 2 tlsokeria
- 1 tltimjamia
- 3/4 tlsuolaa
- 1/2 tlpaprikajauhetta
- 1/2 tljauhettua korianteria (tai justokuminaa)
- 1/4 tlmustapippuria
- 1 dlcouscousia
- 50 gjuustoa (voimakasta, raastettuna)
Couscoustäytteiset täytetyt paprikat valmistuvat näin:
- Leikkaa paprikoista ”kannet” pois, poista siemenet ja huuhtele paprikat. Nosta paprikat ja kannet uunivuokaan. Esikypsennä paprikoita 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne pannussa öljyssä pehmeiksi.
- Lisää pannuun jauheliha ja ruskista se kauniin väriseksi. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta keskilämmöllä ja kannen alla 10 minuuttia.
- Ota pannu pois levyltä, lisää täytteeseen couscoussuurimot ja hauduta kannen alla 5 minuuttia. Täytä paprikat couscousseoksella. Ripottele päälle juustoraastetta. Nosta kannet päälle.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla vielä 15–20 minuuttia, kunnes paprikat pehmenevät. Anna täytettyjen paprikoiden vetäytyä hetken ennen tarjoamista. Tarjoa täytetyt paprikat salaatin kera.
Vinkki!
Etsitkö jotain erilaista? Kurkkaa vaikkapa tämä sivustomme suosituin täytettyjen paprikoiden resepti!

Täytetyt paprikat tonnikalatäytteellä – superhelppo resepti, jossa on lupa oikaista!
Maku

Täytetyt paprikat kasvistäytteellä – kvinoaa, juustoa ja kasviksia samassa paketissa
Maku

Hirssillä täytetyt paprikat – mozzarella ja tuorejuusto mehevöittävät täytteen maukkaaksi
Maku

Täytetyt paprikat – arkiruokien klassikko maistuu niin liha- kuin vegeversionakin
Kotivinkki

Täytetyt paprikat jauheliha-kasvistäytteellä – arjen helppojen klassikkoruokien ykkönen
Maku

Aamiaispaprikat – kananmunalla, chorizolla ja cheddarilla täytetyt kasvikset käynnistävät päivän herkullisesti
Maku

Chorizolla täytetyt paprikat – retroruoka lainaa makumaailmansa Espanjasta
Maku

Muffinssipellillä valmistetut täytetyt paprikat – herkullinen kasvistäyte valmistuu ohrasuurimoista
Maku