Maku

Täytetyt paprikat jauheliha-couscoustäytteellä

1 h
3.8
3

Täytetyt paprikat jauheliha-couscoustäytteellä

MU
3
3.8
Täytetyt paprikat on ihanan värikäs retroherkku! Tomaattinen jauheliha-couscoustäyte piiloutuu paprikan kannen alle ja saa ylleen mehevän juustokerroksen. Näitä kannattaa kokeilla!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplpaprikaa

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 300 gsika-nautajauhelihaa
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 2 tlsokeria
  • 1 tltimjamia
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1/2 tljauhettua korianteria (tai justokuminaa)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dlcouscousia
  • 50 gjuustoa (voimakasta, raastettuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Leikkaa paprikoista ”kannet” pois, poista siemenet ja huuhtele paprikat. Nosta paprikat ja kannet uunivuokaan. Esikypsennä paprikoita 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne pannussa öljyssä pehmeiksi.

Lisää pannuun jauheliha ja ruskista se kauniin väriseksi. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta keskilämmöllä ja kannen alla 10 minuuttia.

Ota pannu pois levyltä, lisää täytteeseen couscoussuurimot ja hauduta kannen alla 5 minuuttia. Täytä paprikat couscousseoksella. Ripottele päälle juustoraastetta. Nosta kannet päälle.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla vielä 15–20 minuuttia, kunnes paprikat pehmenevät. Anna täytettyjen paprikoiden vetäytyä hetken ennen tarjoamista. Tarjoa täytetyt paprikat salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä