Täytetyt kyssäkaalit – koukutu pehmeäksi kypsyneen kaalin ja mehevän broileritäytteen yhdistelmään
1 h 20 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
50 minRaikas kyssäkaali maistuu raakana raasteena tai paloina, mutta kokeile myös uuniversiota. Täytetyt kyssäkaalit paahdetaan pehmeiksi, täytetään harissalla maustetulla broileritäytteellä ja gratinoidaan lopuksi uunissa.
GL
MU
0
Kuvat
Julkaistu 25.9.2019

Täytetyt kyssäkaalit – koukutu pehmeäksi kypsyneen kaalin ja mehevän broileritäytteen yhdistelmään
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4 (à 250 g)pientä kyssäkaalia
Täyte
- 2 (400 g)broilerin rintaleikettä kypsennettynä
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 4 rkloliiviöljyä
- 2 rkltuoretta korianteria hienonnettuna
- 2 tlpunaista harissatahnaa
- 1 tljuustokuminaa
- ½ tlsuolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 100 gcheddarjuustoa raastettuna
Täytetyt kyssäkaalit valmistetaan näin:
- Pese ja halkaise kyssäkaalit ja laita ne pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin. Kypsennä kaaleja uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
- Irrota kypsennetyistä broilerin rintaleikkeistä lihat ja hienonna ne.
- Koverra hieman jäähtyneistä kyssäkaaleista sisus palloraudan tai terävälaitaisen lusikan avulla kulhoon. Soseuta koverretut sisukset sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kaikki täytteen ainekset, mutta jätä neljäsosa juustoraasteesta sivuun.
- Lusikoi täyte koverrettuihin kyssäkaaleihin. Ripottele loput juustoraasteesta kyssäkaalien päälle.
- Paista kyssäkaaleja uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Herkullista juuri nyt: jauhelihalla täytetyt myskikurpitsat
Kotivinkki

Täytetyt paprikat kasvistäytteellä – kvinoaa, juustoa ja kasviksia samassa paketissa
Maku

Hirssillä täytetyt paprikat – mozzarella ja tuorejuusto mehevöittävät täytteen maukkaaksi
Maku

Täytetyt uuninauriit – jeeralla maustettu kikhernetäyte viimeistelee kokonaisuuden
Kotivinkki

Lempeäksi paistettu sikurisalaatti ja rapsakka kantarellimuru – täydelliset yhdessä!
Maku

Sienillä ja tuorejuustolla täytetyt kesäkurpitsat
Kotivinkki

Jauheliha-kesäkurpitsarullat
Maku

Täytetyt artisokat
Maku