Maku

Täytetyt kyssäkaalit – koukutu pehmeäksi kypsyneen kaalin ja mehevän broileritäytteen yhdistelmään

1 h 20 min
GL
MU
0
0

Raikas kyssäkaali maistuu raakana raasteena tai paloina, mutta kokeile myös uuniversiota. Täytetyt kyssäkaalit paahdetaan pehmeiksi, täytetään harissalla maustetulla broileritäytteellä ja gratinoidaan lopuksi uunissa.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (4 annosta)

  • 4 (à 250 g)pientä kyssäkaalia

Täyte

  • 2 (400 g)broilerin rintaleikettä kypsennettynä
  • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 2 rkltuoretta korianteria hienonnettuna
  • 2 tlpunaista harissatahnaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 100 gcheddarjuustoa raastettuna

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN50 min

Täytetyt kyssäkaalit valmistetaan näin:

  1. Pese ja halkaise kyssäkaalit ja laita ne pellille leivinpaperin päälle leikkuupinta alaspäin. Kypsennä kaaleja uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
  2. Irrota kypsennetyistä broilerin rintaleikkeistä lihat ja hienonna ne.
  3. Koverra hieman jäähtyneistä kyssäkaaleista sisus palloraudan tai terävälaitaisen lusikan avulla kulhoon. Soseuta koverretut sisukset sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kaikki täytteen ainekset, mutta jätä neljäsosa juustoraasteesta sivuun.
  4. Lusikoi täyte koverrettuihin kyssäkaaleihin. Ripottele loput juustoraasteesta kyssäkaalien päälle.
  5. Paista kyssäkaaleja uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0